>>> Basic Level <<<
- Introduction to food safety – trade agreement
- Agricultural commodities standard – quality assurance
- Food safety along supply chain (current status in local market) และ Agro-chemical and safe use
- GAP requirement 1-3 แหล่งน้ำ พื้นที่ปลูก และการใช้สารเคมี
- GAP requirement 4-6 การจัดการก่อนการเก็บเกี่ยว การเก็บเกี่ยวและจัดการหลังการเก็บเกี่ยว การพักผลผลิตและขนย้าย
- GAP requirement 7-8 สุขลักษณะส่วนบุคคล การบันทึกข้อมูล และการตามสอบ1. Introduction to FSKN
- Specifications
- MP4 (ไม่มีไฟล์เสียง)
1. Introduction to FSKN
- MP4
- PDF
2. Facilities & Environment
- MP4
- PDF
3. Personal Hygiene
- MP4
- PDF
4. Water Quality
- MP4
- PDF
5. Pest Control
- MP4
- PDF
6. Cleaning & Disinfection
- MP4
- PDF
7. Specifications
- MP4
- PDF
8. Product contamination
- MP4
- PDF
9. Control of Food Hazards
- MP4
- PDF
10. Food Allergens
- MP4
- PDF
11. Incident Management
- MP4
- PDF
12. Corrective Actions
- MP4
- PDF
13. Control of NC product
- MP4
- PDF
14. Traceability
- MP4
- PDF
>>> Intermediate Level <<<
- Quality control and assurance
- Production plan
- น้ำ ความเสี่ยง และการใช้อย่างเหมาะสมตามความต้องการของพืช
- ปุ๋ยและความเสี่ยง
- IPM-Scouting-โรคและแมลง
- การใช้สารเคมีอย่างปลอดภัย
- Alternative PPP and other methods
- Available training materials and training principle
- MP4
- PDF (ไม่มีไฟล์เอกสาร)
- Hygiene and personal hygiene
- MP4
- PDF (ไม่มีไฟล์เอกสาร)
- Traceability – procedure and test run
- MP4
- PDF (ไม่มีไฟล์เอกสาร)
- Quality management system
- MP4
- PDF (ไม่มีไฟล์เอกสาร)
- Standard operating procedure
- Work instruction and relevant forms
- Exercise
- Food safety checklist and risk assessment
- Practice in self assessment
- MP4 (ไม่มีไฟล์เสียง)
- Management responsibility
- Document control
- Procedures
- Supplier qualification and approval
- Supplies performance monitoring
- Complaint handling
- Control of measuring and monitoring devices
- Product analysis
- Training
- Faculty layout, product flow and equipment
- Facility and equipment maintenance
- Staff facilities
- Waste management
- MP4
- PDF (ไม่มีไฟล์เอกสาร)
- Transport and storage
15A. HACCP – Introduction and preliminary steps
• MP4
• PDF
15B. HACCP principle 1 – Conduct a hazard analysis
• MP4
• PDF
15C. HACCP principle 2 – Identify critical control points
• MP4
• PDF
15D. HACCP principle 3 – Establish critical limits
• MP4
• PDF
15E. HACCP principle 4–Establish CCP monitoring procedures
• MP4
• PDF
15F. HACCP principle 5 – Establish corrective actions
• MP4
• PDF
15G. HACCP principle 6 – Verification activities
• MP4
• PDF
15H. HACCP principle 7 – Record keeping activities
• MP4
• PDF
16. Food Defense (การปกป้องอาหาร)
• MP4
• PDF